Kde se dobře vaří…


Jistě musíte uznat, že jíst se prostě musí. Pokud si někdo chce hrát na spasitele světa jí jen trávu či brouky, je to jeho věc. Ale takové zelíčko s desíti knedlíčky a kusem vepřového masíčka, to je prostě něco, co se neodmítá.

Základem dne je snídaně a tu někteří lidé naprosto vynechávají, není to dobrý nápad, ale těžko je jim ho vymlouvat. Měli by raději vynechávat večeři. Po ní si jde totiž člověk většinou lehnout. Je jedno, zda se vyplázne u televizoru a kouká na zajímavý seriál stylu „Ulice“, nebo jde do ložnice číst nebo spát. Kalorie začnou řádit a je to. Proto je lepší nevečeřet a když, tak velmi lehce. Ale to jsem už úplně mimo mísu a hraji si tu na Rajka Dolečka.

moderní kuchyně

Náš zájem nebude jídlo jako takové, ale jeho příprava. A ještě přesněji, to, KDE se připravuje. Většinou je to doma, takový ten větší kuchyňský kout. Znáte všichni. My ne, u nás byla kuchyň vždycky úplně zvlášť a jídlo se do jídelny přinášelo. Nevím, která moudrá hlava to vymyslela takto, že je kuchyň spojena s jídelnou, či dokonce něčím co nahrazuje obývák. Ale je to moderní a já nejsem od toho https://www.databazeknih.cz/knihy/usporadani-sveta-301142 abych to kritizoval či nějak rozebíral. Prostě to beru jako fakt. A že takový kuchyňský kout musí být vybavený moderně, a přitom také pohodlně je snad jasné. Je to většinou žena, kdo zde stráví hodně času, a proto by to také měla být ona, kdo by měl mít hlavní slovo při zařizování tohoto kusu bydlení.

moderní kuchyně

Důležité je uspořádání samotné, aby navazovalo a aby nemusela hospodyně manipulovat s nějakými hrnci nad umytým nádobím například. Další věcí je pak moderní design kuchyně. Ten hraje roli v psychice a pohodě při vaření. I když už není zase tak moc důležitý. Přece jen se lépe jídlo připravuje v moderní kuchyni než v něčem, co se podobá spíše kůlně na dříví, ale s nádobím uvnitř. A jakpak to máte doma vy sami? Také máte kuchyň mimo, nebo již máte to moderní propojení?